Collada de Xavier

Collada de Xavier är ett bergspass i Spanien. Det ligger i provinsen Provincia de Zaragoza och regionen Aragonien, i den nordöstra delen av landet, 300 km nordost om huvudstaden Madrid. Collada de Xavier ligger 1 010 meter över havet.

Terrängen runt Collada de Xavier är kuperad. Den högsta punkten i närheten är 1 165 meter över havet, 1,0 km sydväst om Collada de Xavier. Trakten runt Collada de Xavier är nära nog obefolkad waist pouch for runners, med mindre än två invånare per kvadratkilometer waterproof sports bag. Närmaste större samhälle är Berdún, 13,2 km norr om Collada de Xavier. I omgivningarna runt Collada de Xavier växer i huvudsak blandskog. I trakten runt Collada de Xavier finns ovanligt många namngivna berg.

Trakten ingår i den hemiboreala klimatzonen. Årsmedeltemperaturen i trakten är 11 °C. Den varmaste månaden är juli, då medeltemperaturen är 22 °C, och den kallaste är december, med 2 °C. Genomsnittlig årsnederbörd är 1 038 millimeter. Den regnigaste månaden är april, med i genomsnitt 126 mm nederbörd, och den torraste är augusti, med 49 mm nederbörd.

Share This: